BlackBerry lijkt in zwaar weer te verkeren. Hoewel eerdere jaarcijfers meevielen, drong het aantal gebruikers van de BlackBerry-smartphone terug. Na geruchten van een massa-ontslag en het stappen uit de consumentenmarkt, zou voormalig CEO van het Canadese bedrijf, Mike Lazaridis, een bod willen doen ter overname.

Met zijn aftreden uit het bedrijf als CEO, leek de terugtrekking van Mike Lazaridis uit het Canadese BlackBerry definitief. Toch blijkt uit de meest recente berichten van de New York Times, dat Lazaridis investeerders aan het zoeken is om te kijken wat de mogelijkheden zijn wat betreft de overname van het bedrijf. Op dit moment bezit Lazaridis nog 5,7 procent van de aandelen.

De afgelopen maanden was al bekend dat BlackBerry te koop stond. Met de geruchten van een massa-ontslag en het strategische besluit uit de consumentenmarkt te stappen, lijkt BlackBerry de zogenaamde kat in het nauw, die met moeite probeert het hoofd boven water te houden.

Uit de plannen van een eventuele overname van het Canadese bedrijf door Lazaridis, blijkt zijn liefde voor BlackBerry bevestigd. Om de overname te financieren, zou Lazaridis contact hebben gezocht met investeerders de Blackstone Group en de Carlyle Group.