1 min Applications

Oprichters BlackBerry willen bedrijf overnemen

Mike Lazaridis en Douglas Fregin, oprichters van het Canadese BlackBerry, heeft kenbaar gemaakt te trachten een serieus bod uit te brengen op hun geesteskind. BlackBerry verkeert in grote nood en zoekt naar een overnemende partij. Er ligt al een bod van 4,7 miljard dollar op tafel.

De oprichters van BlackBerry beschikken gezamenlijk nog over zo’n 8 procent van de aandelen in BlackBerry en willen graag alles in handen krijgen, eventueel met externe hulp. Er is nog geen bod gedaan door het duo, maar de intentie daartoe is wel duidelijk uitgesproken.

BlackBerry heeft al een bod van 4,7 miljard dollar ontvangen van FairFax Financial Holdings. Eerder deze week bleek echter dat andere partijen ook onderzoeken hoe reëel een overname is. Daar zouden onder andere Cisco, Google, Intel, LG, Samsung en SAP momenteel mee bezig zijn. Dat zegt echter niet dat al deze partijen ook werkelijk met een bod komen.

Gisteren werd ook bekend dat BlackBerry zelf overweegt om het bedrijf in delen van de hand te doen, wat voor overnamekandidaten interessanter kan zijn omdat deze partijen vaak meer interesse hebben in een bepaald bedrijfsonderdeel.

Bron:Neowin