1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Beats heeft de aandelen die HTC in beheer had teruggekocht. Wel willen de twee bedrijven in de toekomst nog samenwerken. HTC kocht in 2011 zo’n 50 procent van de aandelen van het bedrijf.

Beats, opgericht door muzikant Dr. Dré, wil niet uitleggen waar de afscheiding van HTC vandaan komt. Geruchten over een terugkoop van de aandelen gingen echter al langere tijd en blijken vandaag niet uit de lucht te zijn gegrepen. HTC kocht in 2011 in eerste instantie zo’n 50 procent van de aandelen van Beats. Een jaar later werd al 25 procent van de hand gedaan en nu wordt het resterende kwart door Beats zelf teruggekocht.

Beats is voornamelijk bekend van dure audio-producten, maar heeft meer in zijn mars. Al lange tijd maakt het bedrijf de consument warm met een toekomstige muziekstreamingdienst. Deze service zou in de komende maanden beschikbaar moeten komen.

HTC kan de 265 miljoen dollar die het nu in handen krijgt zelf goed gebruiken. Naar verluidt staat het Taiwanese bedrijf op het punt om de eerste negatieve kwartaalcijfers ooit te presenteren.