Beats Audio heeft een kwart van zijn aandelen teruggekocht van smartphone en tablet fabrikant HTC. Dit zou Beats Audio meer flexibiliteit moeten bieden, echter gaan er ook geruchten dat de samenwerking tussen de twee bedrijven minder goed loopt dan verwacht werd.

In augustus 2011 investeerde HTC flink in Beats Audio. De fabrikant investeerde destijds 300 miljoen dollar en kocht hiermee een meerderheidsbelang in het bedrijf. Door deze investering mag HTC als enige externe investeerder de technologie van Beats in haar mobiele producten gebruiken. Er zijn dan ook verschillende toestellen uitgebracht met Beats Audio-technologie en bijbehorende oordopjes.

HTC had met een aandeel van 51 procent een meerderheidsbelang in Beats Audio en kon dus bepalen welke kant het bedrijf op moest. Dat is nu niet langer het geval, HTC heeft nu een minderheidsaandeel. HTC laat in een verklaring weten dat Beats Audio 25 procent van de aandelen heeft teruggekocht van HTC voor een bedrag van 150 miljoen dollar. De Taiwanese fabrikant mag nog steeds als enige externe investeerder de technologie van Beats gebruiken in haar mobiele producten.

Volgens beide partijen geeft het terugkopen van deze aandelen Beats Audio meer flexibiliteit om zo wereldwijd te kunnen breiden. Beide bedrijven zullen de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe producten voort blijven zetten. Nu Beats Audio een deel van haar aandelen terug heeft gekocht zwellen de geruchten over een ongemakkelijke samenwerking ook opnieuw aan. Volgens de geruchten zou HTC ontevreden zijn over de samenwerking, iets wat stellig ontkent wordt door de CEO van het bedrijf.