2min

Tags in dit artikel

,

Met het naderende einde van zijn loopbaan als CEO van softwaregigant Microsoft, geeft Steve Ballmer in zijn laatste brief aan alle aandeelhouders, medewerkers en andere betrokkenen van Microsoft zijn visie over de toekomst van het bedrijf. Zoals we van Steve Ballmer mogen verwachten, draagt hij in zijn laatste schriftelijk boodschap als CEO van Microsoft het bedrijf een warm hart toe.

"Met de beslissingen die we dit jaar hebben gemaakt, met de strategie die we hebben gekozen, de organisatie die we hebben neergezet, het talent van wereldklasse en de producten en diensten die we creëren, bevinden we ons in de juiste positie om groei en technologie die de wereld kan veranderen te leveren, tot ver in de toekomst."

Door de keuze om de pijlen niet alleen op het ontwikkelen van software te richten, maar ook hardware te gaan produceren, mede dankzij de in het verschiet liggende overname van de hardware-afdeling van Nokia, geeft Ballmer aan dat de inkomsten van Microsoft met zes procent zijn gestegen naar een bedrag van 77,8 miljard dollar, omgerekend zo’n 57,3 miljard euro.

Volgens Ballmer staat Microsoft nog slechts in de begindagen van een grote verandering op strategisch niveau. "Er is grote vooruitgang geboekt door het lanceren van mobiele apparaten en diensten waar het publiek van houdt en waar bedrijven behoefte aan hebben." In zijn boodschap sluit hij af met de verwachting dat de gloriedagen voor Microsoft nog in het verschiet liggen.

In augustus werd door de topman zijn vertrek aangekondigd. Hij zal binnen twaalf maanden het stokje doorgeven aan een tot nu toe nog niet bekend gemaakte opvolger.