Na een update die gisterennacht is doorgevoerd, lijkt het binnenkort mogelijk te worden om in de online Apple Store middels iDeal te betalen. Hiermee wordt het online betalen in deze webwinkel voor veel gebruikers toegankelijker gemaakt.

Wanneer in het verleden een betaling werd verricht in de online Apple Store, was het enkel mogelijk deze betaling te laten geschieden middels het gebruik van een creditcard of bankoverschrijving. In de loop van gisterenochtend werd tijdens een onderhoud de functie om voortaan ook via iDeal te kunnen betalen toegevoegd. Hiermee is de online Apple Store voor velen toegankelijker geworden.

Het lijkt er echter op dat nog niet iedere bank wordt ondersteund bij het betalen via iDeal in de online Apple Store. Zo staan op dit moment de ING, ASN Bank, Friesland Bank, SNS Bank, Regio Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers in de lijst. De Rabobank en ABN Amro ontbreken. Het is nog niet duidelijk of en wanneer deze laatste twee alsnog zullen worden toegevoegd aan de lijst met banken die worden ondersteund.