1 min

RTL Z maakt uit een vragenronde onder Nederlandse banken op dat er veel interesse is voor ondersteuning van de betaaldienst Apple Pay. ABN Amro, ING en de Rabobank hebben aangegeven graag met het technologiebedrijf in gesprek te gaan.

Apple Pay is sinds vorige week beschikbaar in de Verenigde Staten en werkt in combinatie met de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review). Eigenaars kunnen in verschillende winkels betalen door hun smartphone tegen een betaalterminal te houden en hun identiteit met de vingerafdrukscanner te verifiëren.

ING meldt: "Net als bij contactloos betalen met de betaalpas wil ING met mobiel betalen een groot bereik, de beste klantervaring en een veilige oplossing bieden." De introductie van de nieuwe iPhones wordt door de bank gezien als positief, omdat er een groter bereik komt voor mobiele betalingen. Vooralsnog heeft Apple voor zover bekend nog geen contact gezocht met Nederlandse banken.

Apple’s CEO Tim Cook gaf vannacht in een interview aan dat Apple Pay op dit moment op basis van het aantal activeringen van betaalpassen al de grootste mobiele betaaldienst van de Verenigde Staten is.