Vanaf vandaag kan je binnen de Google Play Store ook betalen met iDEAL. Uit recent onderzoek van GfK bleek dat dit de meest populaire online betaalmethode is onder Nederlanders, dus heel gek is deze keuze niet. Google laat zelf ook weten hiertoe gekomen zijn na feedback van gebruikers.

De belangrijkste reden voor de populariteit van iDEAL in Nederland is dat het betalen via de eigen, vertrouwde bankomgeving mogelijk maakt. Een betaling met iDEAL is veilig, gegarandeerd en wordt direct verwerkt. Na aankoop van een favoriete app kan de gebruiker de betaling direct terugvinden in zijn of haar rekeningoverzicht.

Betalen met iDEAL

Vrijwel alle grote Nederlandse banken zijn aangesloten bij iDEAL: ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, Regiobank, SNS, Triodos Bank en Van Lanschot. Het is erg eenvoudig om hiermee te betalen bij Play Store:

  1. Selecteer de app die je graag wilt aanschaffen
  2. Kies iDEAL als betaalmethode
  3. Selecteer je bank
  4. Je komt direct in de internetbankieromgeving van je bank en logt in op de voor jou bekende manier
  5. De gegevens van de betaling zijn al ingevuld en je keurt de betaling goed
  6. Jouw bank toont direct een bevestiging van de betaling
  7. Je keert terug naar de Google Play Store; je bestelling en betaling zijn geslaagd.

Naast betalen met iDEAL blijft ook betalen met creditcard, cadeaubonnen, PayPal of via je mobiele provider gewoon mogelijk. Overigens verkeerde de functie al sinds april in een proefperiode.