1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple’s CEO Tim Cook heeft op de kwartaalvergadering voor investeerders bekendgemaakt dat het bedrijf vijftien strategische overnames heeft verricht, gedurende het fiscale jaar 2013. Dit terwijl er slechts acht van deze overnames officieel bekend zijn gemaakt.

Apple heeft gedurende haar bestaan veelvuldig kleine bedrijven overgenomen. Meestal gaat het hier om bedrijfjes die kennis over een specifieke techniek in huis hebben. Wanneer Apple een dergelijke techniek interessant genoeg lijkt om toegepast te worden in een product of dienst, kan er worden besloten de techniek in combinatie met het team dat ervoor verantwoordelijk is over te nemen.

Op deze manier zijn er het afgelopen fiscale jaar vijftien bedrijven overgenomen. Enkele hiervan hebben te maken met kennis omtrent het toepassen van onder andere navigatie en datacompressie. De overnames die door Apple in fiscaal 2013 gemaakt heeft waren: AlgoTrim, Cue, Embark, Hotstop.com, Locationary, Matcha, Passif Semiconductor en WiFiSlam.

Welke de andere zeven overgenomen bedrijven zijn, heeft Apple vooralsnog niet bekend gemaakt. Wel kondigde CEO Tim Cook aan dat er in het jaar 2014 enkele nieuwe producten zullen worden gepresenteerd in marktsegmenten waar Apple momenteel nog niet actief is.