1 min

Nokia heeft een voorbeeld genomen aan Microsoft en een reclame uitgebracht waarin de iPad van Apple wordt aangevallen. De Finse fabrikant draagt zijn eigen Lumia 2520 aan als een beter alternatief voor Apple’s tablets.

In de commercial die je onderaan dit artikel vindt, wordt een iPad-gebruiker getoond, die in eerste instantie erg tevreden is met zijn aankoop. Hij prijst bijvoorbeeld hoe dun zijn iPad Air (review) is. Na een tijdje werken merkt hij echter dat een toetsenbord soms toch handig van pas kan komen, vervolgens blijkt de accu ook snel leeg te zijn. Dat alles onder het toeziend oog van een dame waartegen hij eerst uitweidde over de voordelen van de tablet.

Zij blijkt dan over een Nokia Lumia 2520 te beschikken, welke wél een toetsenbord heeft, waarin tevens een extra accu is gebouwd. De iPad-eigenaar vraagt zich bij het zien van de tablet af of hij wel het goede apparaat heeft gekocht.

De Nokia Lumia 2520 is in sommige landen al beschikbaar, het is op dit moment onduidelijk wanneer Nokia de tablet met Windows 8.1 RT in België en Nederland zal lanceren en tegen welke prijs.