Hoewel Nokia tegenwoordig een dwerg is in vergelijking met Microsoft, heeft deze laatstgenoemde nog veel te leren van de Lumia 2520 van de Finse smartphonefabrikant. Dat beweert althans Raymond Soneira, oprichter en directeur van technologiebedrijf DisplayMate.

Eind oktober presenteerde het Finse Nokia haar eerste tablet. Deze Lumia 2520 draait op Microsoft’s besturingssysteem Windows 8.1 RT. Deze tablet met een 10 inch-beeldscherm is voorzien van een Snapdragon 800-chipset met een quad-core processor die een rekensnelheid neerzet van 2,2 GHz. Het beeldscherm kan een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels weergeven, oftewel een weergave in Full HD-kwaliteit.

Niet veel eerder kwam Microsoft op de proppen met de Surface 2-tablet (review). Deze tablet draait eveneens op Windows 8.1 RT en is uitgerust met een Tegra 4-chipset van Nvidia die tikt op 1,7 GHz. het 10,6 inch-beeldscherm biedt eveneens een Full HD-resolutie.

In een vergelijking tussen beide tablets concludeert directeur van technologiebedrijf DisplayMate Raymond Soneira, dat Microsoft nog veel kan leren van Nokia. Voornamelijk wat de kwaliteit van het beeldscherm betreft is het volgens hem de Surface 2 die het onderspit delft. Op het gebied van zowel kleurengamma, helderheid als contrast acht hij de Lumia 2520 de overduidelijke winnaar. "Het beeldscherm van de Nokia Lumia 2520 is indrukwekkend, terwijl dat van de Microsoft Surface 2 middelmatig en teleurstellend is."

Overigens wees Raj Talluri, topman bij Qualcomm, in een vergelijking tussen beide tablets de Lumia 2520 eveneens als de betere aan. Hoewel het hier opmerkelijk genoeg juist om de verschillen onder de motorkap ging.