Het Amerikaanse Apple heeft een deal gesloten met China Mobile, aldus een bericht van The Wall Street Journal. Deze telecomaanbieder is met ruim 700 miljoen klanten de grootste telecomaanbieder van China en de wereld.

De afgelopen jaren doken er vaker geruchten op dat Apple in gesprek zou zijn met China Mobile. Gezien deze grootste Chinese telecomaanbieder een klantenbestand bezit van meer dan 700 miljoen gebruikers zou dit een interessante partner kunnen zijn voor een westerse fabrikant zoals Apple.

Volgens The Wall Street Jounal zou Apple nu daadwerkelijk een deal met China Mobile hebben gesloten. Door de overeenkomst tussen beide giganten zou de iPhone ook in China op grote schaal kunnen worden aangeboden. Naar verluidt zouden de eerste iPhones op een speciaal evenement van China Mobile dat op 18 december plaatsvindt worden gepresenteerd.

De geruchten over het geschiktmaken van de iPhone voor China Mobile werden aangewakkerd toen bleek dat de iPhone 5C (review) en iPhone 5S (review) werden uitgevoerd met een ondersteuning voor een speciale TD-LTE-verbinding. Deze verbinding wordt gebruikt voor het netwerk van China Mobile.

Momenteel wordt de iPhone al wel door relatief kleinere telecomaanbieders, waaronder China Telecom en China Unicom aangeboden.