Afgelopen zondag hebben Apple en China Mobile bekendgemaakt dat er tot een samenwerking is besloten. China Mobile is behalve de grootste telecomaanbieder van China ook wereldwijd de grootste. Het potentiële publiek is voor Apple dan ook enorm.

Hoewel de iPhone al wel in China wordt aangeboden door kleinere Chinese telecomaanbieders, wist Apple nog geen vaste voet aan de grond te krijgen in het land. Gisteren maakte Apple middels een persbericht bekend dat deze een deal heeft gesloten met China Mobile. Met meer dan 760 miljoen abonnees is deze provider de grootste van zowel China als de hele wereld.

Door de overeenkomst tussen beide partijen wordt de Chinese markt voor Apple toegankelijk gesteld. Vanaf 17 januari zijn de iPhone 5C (review) en de iPhone 5S (review) verkrijgbaar in Apple Stores en aan China Mobile gelieerde verkooppunten.

China Mobile’s voorzitter Xi Guohua: "De iPhone’s van Apple zijn zeer geliefd bij de miljoenen gebruikers wereldwijd. Er zijn veel bestaande en potentiële klanten van China Mobile die staan te popelen om de iPhone op het netwerk van China Mobile gerealiseerd te zien."

"Apple heeft enorm veel respect voor China Mobile en we zien met plezier uit naar de onderlinge samenwerking. China is een zeer belangrijke markt voor Apple. Dankzij deze samenwerking krijgen we de mogelijkheid om de iPhone te introduceren voor gebruikers van ’s werelds grootste telecomaanbieder. De groep iPhone-enthousiastelingen in China neemt toe. We kunnen daarom geen betere manier bedenken om het Chinees nieuwjaar in te luiden met het beschikbaar stellen van een iPhone voor iedere klant van China Mobile,", aldus Apple’s CEO Tim Cook.