De A7-processor heeft Apple een rechtszaak opgeleverd. De Universiteit van Wisconsin verdenkt het Amerikaanse bedrijf van het schenden van een patent dat ervoor zorgt dat de processor aanzienlijk efficiënter kan werken.

De Apple A7-processor wordt gebruikt in de Apple iPhone 5S (review), iPad Air (review) en de iPad mini met Retina-display (review). Dankzij het gebruik van de gepatenteerde techniek van de universiteit zou Apple de chip efficiënter en sneller gemaakt hebben. Het patent werd al in 1998 toegewezen aan de universiteit.

De universiteit meldt ervan overtuigd te zijn dat Apple het patent met het volle verstand heeft geschonden. Men is er namelijk van overtuigd dat Apple bekend is met het patent omdat het bedrijf er zelf meermaals naar heeft verwezen in eigen patentaanvragen. Als de rechter het hier mee eens is, kan een eventuele schadevergoeding veel hoger uitvallen.

In de rechtszaak wordt verzocht ervoor te zorgen dat Apple het patent niet langer schendt. Dat kan middels een verkoopverbod, maar aannemelijker is dat Apple een licentie afneemt.