2min Devices

Qualcomm vindt Apple’s 64 bit A7-processor onzin

Qualcomm, de op twee na grootste fabrikant ter wereld van processors, geeft aan sceptisch te zijn over de huidige voordelen die de 64 bit Apple A7-processor biedt voor toepassing in mobiele apparaten. De chip is in de iPhone 5S geplaatst.

Anand Chandrasekher, marketingtopman bij Qualcomm, is sceptisch over de prestatie die Apple levert met de 64 bit A7-processor voor de toepassing in de iPhone 5S. Volgens hem houdt Apple de consument voor de gek met het toepassen en promoten van deze nieuwe processor in mobiele apparaten.

Een dergelijke 64 bit-processor levert namelijk geen enkel voordeel op bij de toepassing in een smartphone. Pas bij een werkgeheugen van meer dan 4GB, zou er een verbetering in de prestaties waar te nemen zijn, aldus Chandrasekher. Ook moeten apps eerste geoptimaliseerd worden voor 64 bit-commando’s.

Ondanks deze bewering gelooft ARM, de ontwerper van de architectuur van chips voor onder andere Qualcomm, Apple, Samsung en Nvidia, dat er in de toekomst wel degelijk een behoefte zal zijn aan 64 bit ARM-chips in mobiele apparaten. Een zegsman van ARM geeft aan dat er bij de productie van geavanceerde smartphones en tablets de grens van 4GB werkgeheugen al bijna bereikt is.

Gezien de technologische ontwikkelingen elkaar nu eenmaal rap opvolgen zouden toekomstige mobiele besturingssystemen minimaal een 64 bit-processor kunnen vereisen. Dit is volgens Apple een belangrijke reden om de 64 bit A7-processor alvast toe te passen in de iPhone 5S. Apple bereidt zich dus voor op de toekomst, al kan die nog jaren op zich laten wachten.

Bron:Cnet