In een interview heeft Nokia’s vice-president van de entertainment-divisie aangegeven dat MixRadio een grote bijdrage zal doen aan het gezond maken van Microsoft. Nokia MixRadio is een muziekdienst die zonder abonnement of account gebruikt kan worden om muziek te luisteren.

Jyrki Rosenberg van Nokia geeft aan dat MixRadio een positieve bijdrage zal doen omdat de dienst breed beschikbaar is op apparaten van Microsoft. Zo is er natuurlijk de Windows Phone 8-applicatie, maar MixRadio is ook beschikbaar in Windows 8, als web-app, op Asha-toestellen en ook op de Nokia X-smartphones (hands-on) met Android. Ook is Nokia in gesprek met autofabrikanten om MixRadio in voertuigen in te bouwen.

Rosenberg gelooft dat MixRadio een aantrekkelijk product is omdat er weinig financiële en technische hordes zijn te nemen om de dienst te gebruiken. Gebruik van MixRadio is gratis, maar voor een maandelijks bedrag van 3,99 euro kunnen gebruikers een onbeperkt aantal nummer overslaan, plus muziek downloaden en offline afspelen. Ook kent MixRadio geen advertenties en is het geen vereiste om een account te registreren.

Met dergelijke eigenschappen lijkt het onduidelijk hoe artiesten betaald worden voor het aanbieden van hun muziek. Volgens Rosenberg worden zij betaald met behulp van de inkomsten van de verkoop van toestellen. Rosenberg wilde niet aangeven hoeveel er al aan artiesten uitgekeerd is.

MixRadio zal na de gedeeltelijke overname van Nokia onder de vleugels van Microsoft vallen. Het is volgens Rosenberg wel aannemelijk dat Nokia MixRadio opnieuw een naamswijziging zal ondergaan, waarbij de Nokia-noemer komt te vervallen.