1 min

Nokia heeft de muziekstreaming-dienst Nokia Music hernoemd. De nieuwe naam van de dienst is Nokia MixRadio. De dienst voert tevens de mogelijkheid in om op basis van je muzieksmaak radio-zenders te maken met alleen nummers die bij je smaak passen.

Nadat Microsoft bekendmaakte dat het een deel van Nokia over wil nemen, vroegen veel mensen af wat er zou gaan gebeuren met Nokia Music. Velen verwachtten dat Nokia Music onderdeel zou worden van Xbox Music, waardoor Nokia gebruikers niet meer de muziekdienst hadden die ze gewend zijn.

Nu lijkt het er toch op dat Nokia Music niet samengevoegd zal worden met Xbox Music. Nokia Music heeft een nieuwe naam gekregen. De dienst gaat Nokia MixRadio heten en zal vergelijkbaar worden met Pandora, een muziekdienst die continu muziek laat horen waarbij het voor de gebruiker mogelijk is om aan te geven of ze de nummers leuk vinden of niet. Vervolgens leert de app wat de muzieksmaak van de gebruik is om persoonlijker te worden.

Nokia MixRadio biedt de mogelijkheid om gratis muziek te luisteren zonder reclame tussendoor. Het is echter ook mogelijk om een betaald abonnement te nemen. Hierdoor is het mogelijk om onbeperkt nummers over te slaan en nummers offline af te spelen.

Daarnaast is het mogelijk om je nummers en playlists te delen via Facebook, Twitter of sms. De app is alleen beschikbaar voor Nokia Lumia-toestellen en in bepaalde landen. In de Benelux is de app te downloaden.