2min

Symantec heeft opnieuw zijn CEO ontslagen, waarmee dit de tweede CEO is die moet wijken in een tijdbestek van twee jaar. Steve Bennett is door de Raad van Bestuur ontslagen en wordt tijdelijk vervangen door Michael Brown, terwijl er wordt gezocht naar een geschikte vervanger.

Steve Bennet was CEO sinds juli 2012, hij nam destijds het stokje over van Enrique Salem die werd ontslagen wegens tegenvallende financiële resultaten. Bennett heeft de afgelopen anderhalf jaar Symantec compleet gereorganiseerd, waarbij ook de nodige banen zijn geschrapt en het bedrijf "een solide basis heeft gekregen voor de toekomst".

Het ontslag van Bennett maakte deel uit van een lopend proces en is geen reactie op een gebeurtenis of ongepastheid van Bennet, aldus Symantec. Symantec stelt een nieuwe leider nodig te hebben die; "Symantec naar het volgende niveau van productinnovatie en groei kan brengen".

Bennett is dus niet langer CEO, maar is ook geen lid meer van het Raad van Bestuur. Bennett zal het bedrijf verlaten. Ook werden de financiële cijfers bekendgemaakt, waaruit blijkt dat de winst is gestegen, de marges omhoog zijn gegaan terwijl de omzet is gedaald. Financieel gezien heeft Bennett het dus relatief goed gedaan door de winst te verhogen terwijl de omzet terugliep.

Bennett had de belofte gedaan bij zijn aanstelling om net zo competitief te worden op de mobiele markt als dat het bedrijf is op de PC-markt. De nieuwe interim CEO Brown heeft laten weten: "De vraag naar bescherming en het beheer van informatie was nog nooit zo groot, en we moeten agressief handelen om een groeiend deel van de markt te veroveren."