1 min

In de nabije toekomst zal Symantec mogelijk bekendmaken dat het zich opsplitst in twee losse bedrijven. De ene kant richt zich op het aanbieden van beveiligingsproducten, de andere op bescherming van gegevens. Volgens Bloomberg wordt deze mogelijkheid onderzocht.

Symantec heeft sinds enige tijd een nieuwe CEO die naar de naam Michael Brown luistert. Brown zou een voorstander van de opsplitsing van zijn bedrijf zijn. De mogelijkheden worden sinds afgelopen april onderzocht in samenwerking met JPMorgan Chase & Co. Volgens Bloomberg zijn de gesprekken over een splitsing inmiddels vergevorderd en zal in de komende weken een aankondiging volgen.

Doordat de markt voor computers de afgelopen jaren in een vrije val heeft gezeten, is ook Symantec in de portemonnee geraakt en zakte de winst in. Symantec is grotendeels afhankelijk van de verkoop van beveiligingssoftware voor computers. Middels een opsplitsing zouden de losse bedrijven zich beter kunnen richten op hun respectievelijke markt, maar aan de andere kant vormen het ook makkelijkere prooien voor een overname.

Onlangs maakte eBay bekend dat PayPal wordt losgekoppeld van het bedrijf, deze week bevestigde HP dat het zich opsplitst in twee bedrijven die zich zullen richten op de consument en de zakelijke markt.

Woordvoerders van Symantec wilden niet op de beweringen reageren.