1 min

Afgelopen woensdag schreven we over het gerucht dat Symantec zou overwegen om het bedrijf op te splitsen in twee aparte bedrijven, een bedrijf voor de beveiligingsoplossingen en een bedrijf voor de verkoop en het beheer van data-opslag. Beide nieuwe bedrijven zullen aan de beurs genoteerd blijven.

Waar het woensdag nog ging om een gerucht is het nu werkelijkheid, Symantec gaat zich opsplitsen in twee bedrijven. Het opsplitsen van bedrijven is de afgelopen weken ineens een heel heet ontwerp geworden. Zo kondigde HP aan zichzelf op te splitsen in een consumenten- en enterprise-divisie, kiest eBay ervoor om PayPal los te koppelen in een apart bedrijf, maar ook het Nederlanse Philips splitst zichzelf op.

Symantec laat bij monde van CEO, Michael Brown, direct weten dat het niet kiest voor een splitsing omdat veel andere bedrijven dat ook ineens doen, dat is echt toevallig. Symantec is al maanden bezig met deze splitsing en dit komt niet ineens uit de lucht vallen. De bedoeling is dat de splitsing eind 2015 is voltooid en de Brown zal dan de CEO blijven van Symantec. Het nieuw te vormen bedrijf in data-beheer en opslag zal worden geleidt door John Gannon.