1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Samsung zal 290 miljoen dollar extra moeten betalen voor het schenden van patenten van Apple. Dat heeft de behandelend jury besloten.

In eerste instantie kreeg Samsung een boete van 1,05 miljard dollar opgelegd door rechter Lucy Koh. Later bleek dat de jury een rekenfout gemaakt had, waardoor de rechter de boete teruggebracht naar 600 miljoen dollar. Het gedeelte van de rechtszaak waarbij de rekenfout gemaakt was, moest opnieuw worden uitgevoerd en dat is nu gebeurd.

Samsung wilde maximaal 52 miljoen dollar betalen voor dit gedeelte van de rechtszaak, Apple had 380 miljoen dollar in gedachten. Het uiteindelijke bedrag werd bepaald op 290.456.793 dollar, omgerekend zo’n 215 miljoen euro. Dit bedrag komt dus bovenop de eerdere 600 miljoen dollar.

Een woordvoerder van Apple heeft aangegeven dat de rechtszaak voor het bedrijf altijd meer heeft gedraaid om de patenten dan om het geld. "Het ging om innovatie en het harde werk dat gaat zitten in het ontwikkelen van gewilde producten. Het is onmogelijk om een prijskaartje aan zulke waarden te hangen, maar we zijn dankbaar dat de jury Samsung heeft getoond dat er een prijs staat op het kopiëren van een ander.

Samsung reageerde teleurgesteld op de uitspraak en wijst erop dat deze grotendeels gebaseerd zou zijn op een patent dat door het Amerikaanse patentbureau ongeldig is verklaard. Het bedrijf gaat bekijken wat de vervolgstappen zijn en belooft verdere innovatie en baanbrekende technologieën.