1 min

Gedurende het afgelopen weekend ontstonden plots opvallende geruchten: Nike zal stoppen met de Fuelband-producten. Juist nu de markt voor wearables in de lift lijkt te zitten is dat een opvallende keuze, die Nike zelf ook tegenspreekt. Er wordt nu echter beweerd dat het sportmerk zijn software wil integreren in de nog onbevestigde iWatch van Apple.

Het is geen geheim dat Apple en Nike een goede band hebben. Apple’s CEO Tim Cook maakt bijvoorbeeld onderdeel uit van Nike’s bestuur. De twee fabrikanten bieden ook al jarenlang producten zoals Nike+iPod aan. Nu de komst van Apple’s langverwachte iWatch steeds dichterbij lijkt te komen, is het misschien niet zo’n gekke gedachte dat Nike de ontwikkeling van eigen hardware stopzet. Apple lijkt zich met de Healthbook-app in iOS 8 en de iWatch nadrukkelijk te richten op fitness en lichaamsbeweging.

In plaats van het aanbieden van die hardware, zou Nike zich willen richten op de software. Nike is volgens ingewijde bronnen van plan om de software beschikbaar te maken op platformen van anderen, te beginnen bij de iWatch.