Nike heeft bevestigd dat het stopt met de ontwikkeling van apparaten die zich richten op fitness. Het sportmerk wil zich gaan toeleggen op de ontwikkeling van software, waarmee de toekomst van het bekende NikeFuel wel veilig lijkt.

De geruchten rondom de toekomst van Nike’s FuelBand waren de afgelopen weken plots onheilspellend, toen bleek dat het sportmerk een groot deel van het ontwikkelteam heeft ontslagen. 55 van de 70 medewerkers werden op straat gezet.

In eerste instantie gaf Nike aan dat de FuelBand gewoon in het portfolio zou blijven, maar nu komt men daar toch op terug. Desondanks heeft Nike grote plannen. CEO Mark Parker heeft tegen CNBC aangegeven dat hij verwacht dat het aantal gebruikers zal stijgen van 30 naar 100 miljoen mensen. Daarbij zullen de apps een steeds grotere rol krijgen.

De CEO heeft ook aangegeven erg tevreden te zijn over de samenwerking met Apple: "we werken al lang samen met ze en zijn enthousiast over wat de toekomst brengt". Of de twee bedrijven uiteindelijk met een gezamenlijk product op de markt komen kon Parker niet bevestigen.