1 min

De nieuwe smarphonefabrikant OnePlus zou in werkelijkheid een dochteronderneming van het Chinese bedrijf Oppo zijn. OnePlus heeft zelf altijd ontkend banden te hebben met Oppo, maar uit documenten blijkt wat anders.

Volgens documenten van de markttoezichtautoriteit van Shenzhen blijkt dat een grootaandeelhouder van OnePlus het bedrijf Oppo is. Het gaat hierbij om officiële documenten waardoor de betrokkenheid van Oppo in feite bevestigd is, wellicht is OnePlus zelfs een dochteronderneming. OnePlus werd opgericht door Oppo’s voormalige vice-president Pete Lau, wie deze betrokkenheid vooralsnog steeds ontkende.

Het viel bij de presentatie van de OnePlus One ook op dat deze smartphone qua ontwerp veel gelijkenissen toont met de Oppo Find 7. Als OnePlus geen dochteronderneming van Oppo zou zijn, zou hier ongetwijfeld ophef over zijn ontstaan.

Uiteindelijk maakt het eindproduct voor de consument het meeste uit. OnePlus’ eerste smartphone is voorzien van high-end hardware, maar heeft een adviesprijs vanaf 269 euro. Daarmee is de smartphone uiterst competitief geprijsd.