2min

Ten langen leste is het Chinese bedrijf OnePlus begonnen met de vrije verkoop van de OnePlus One. Al enkele malen was het mogelijk om de smartphone zonder uitnodiging aan te schaffen, maar daarbij betrof het steeds tijdelijke acties. Nu wordt de OnePlus One net zo lang aangeboden tot de voorraad is uitgeput.

De OnePlus One (review) is misschien wel dé Android-smartphone van 2014. Het toestel was -zeker ten tijde van de introductie- voorzien van de beste hardware die beschikbaar was en daarvoor werd een spotprijs van 269 euro gevraagd voor de 16GB-versie. Voor een variant met 64GB werd 299 euro gevraagd.

Ondanks de prachtige eigenschappen van de OnePlus One kleefde er een gigantisch nadeel aan het toestel: je kon er alleen eentje kopen als je daarvoor uitgenodigd werd. OnePlus zorgde er op deze manier kunstmatig voor dat het kon voldoen aan de vraag, dat er ook een hype rondom het toestel werd gecreëerd was natuurlijk ook mooi meegenomen.

OnePlus start deze week een Kerst-actie waarbij de OnePlus One via de eigen website in de vrije verkoop gaat. Beide versies van de toestellen zijn via de website te verkrijgen zolang de voorraad strekt. Het is niet geheel duidelijk hoeveel toestellen het Chinese merk beschikbaar stelt of hoe lang de actie zal lopen.

Vorige week maakte OnePlus’ CEO Carl Pei bekend dat het bedrijf in het tweede of derde kwartaal van 2015 met een tweede toestel op de proppen komt. Dat toestel zal iets kleiner zijn, de prijs wordt mogelijk wel wat hoger.