Het failliete Delftse elektronicabedrijf Sweex is alsnog van de ondergang gered. Het merk, de voorraad en de klanten zijn uit de inboedel overgenomen door Nedis. Zij willen Sweex nieuw leven in blazen en het aantal producten weer op een niveau brengen dat Sweex weer helemaal terugbrengt. Yarvik wat onderdeel was van Sweex en de reden van het faillissement is niet overgenomen door Nedis.

Hoewel de overeenkomst nog maar net is gesloten zijn ze bij Nedis al druk bezig met Sweex. Richard van den Dool laat aan Quote weten: "Het eerste dat we nu doen is de huidige klanten van Sweex weer producten leveren en de relaties herstellen. We hebben afgelopen week ook al voor een getal van meer dan 7 cijfers aan nieuwe orders in Azië uitgezet om de voorraad aan te vullen. En we zijn bezig om het assortiment uit te bouwen, mede op basis van het werk dat ze de laatste maanden bij Sweex hebben uitgevoerd om het merk te redden. De productlijn bestaat nu nog uit 130 producten, we zetten er in ieder geval nog eens 150 bij zodat het echt weer een echt sterk en compleet merk wordt. Als dat eenmaal in orde is gaan we het naast onze andere merken aan alle Nedis-klanten leveren, dat zijn meer dan 50.000 retailers in heel Europa."

Sweex is merk dat zich richt op randapparatuur van de computer en accessoires voor laptops en tablets. Het bedrijf verkoopt onder meer muizen, toetsenborden, speakers webcams maar ook hoesjes voor laptops en tablets.

Nedis heeft inmiddels ook al vier personeelsleden van het voormalige Sweex in dienst genomen. Of daar nog meer bij gaan komen is niet duidelijk, maar gezien het tempo waarin Nedis het merk Sweex aan het herstellen is, is dat niet ondenkbaar. De voormalig eigenaar van Sweex, Leon Planken, gaat niet voor Nedis werken. Hij geeft aan de afgelopen 24 jaar in die business gezeten te hebben en op zoek te gaan nieuwe een nieuwe uitdaging.