Dixons verhuurt voortaan elektronica

Elektronicawinkel Dixons is vandaag opnieuw gelanceerd, maar in plaats van producten te koop aan te bieden is het voortaan enkel mogelijk om elektrische producten te huren. “Bij het nieuwe Dixons koop je geen spullen, je huurt ze”, valt op de nieuwe site te lezen.

Vorig jaar werd de keten nog failliet verklaard. Vervolgens kocht Relevant Holdings het bedrijf op, waarna het liet weten de fysieke winkels niet opnieuw te openen. In plaats daarvan ging het aan de slag met een nieuwe retailformule. Eerder werd nog gespeculeerd dat het bedrijf enkel als webwinkel verder zou gaan, maar nu blijkt de complete formule aangepast te zijn.

Dixons schrijft op zijn nieuwe website dat "steeds meer mensen willen huren in plaats van kopen". Mensen zijn op hun "vrijheid gesteld, ze hebben een hekel aan gedoe, geven minder om bezit of ze willen gewoon het nieuwste van het nieuwste hebben. En niet te vergeten, ze vinden het milieu belangrijk."

Daar probeert het op in te spelen door producten in drie categorieën aan te bieden: beeld & geluid, laptop & tablet en witgoed. Het is mogelijk om op de nieuwe site producten voor een korte periode, of voor langere tijd te huren. Binnen de huurcontracten kunnen mensen kapotte producten binnen een dag laten vervangen.

Bron:Dixons