1 min

Opnieuw valt het doek voor een elektronicaketen, vandaag is Scheer en Foppen failliet verklaard door de rechtbank. Er zijn gesprekken gevoerd met verschillende partijen over een doorstart maar die zijn tot op heden op niets uitgelopen, hierop was het faillissement niet meer te voorkomen. Mogelijk zorgt het faillissement wel voor doorstart mogelijkheden.

Het faillissement van de Scheer & Foppen Elektro speciaalzaken BV omvat onder meer 57 winkels in Nederland, de webwinkel van Scheer en Foppen, maar ook de webshops Bobshop, E-man en Modern.nl. Alleen Scheer en Foppen Installatietechniek is niet failliet verklaard.

De curator heeft besloten om de vestigingen voorlopig nog even open te houden, hoelang is niet bekendgemaakt, maar waarschijnlijk om de resterende voorraad nog te verkopen. In totaal is er voor 475 medewerkers ontslag aangevraagd.

Nu de firma failliet is komen er wel meer mogelijkheden voor externe partijen om een gedeelte van het bedrijf over te nemen, zonder dat ze daarbij ook verplicht zijn personeel of voorraad over te nemen. Mogelijk hebben de nog bestaande elektroketens interesse in bepaalde winkels van Scheer en Foppen.

Het ging al een hele tijd niet goed bij Scheer en Foppen en het bedrijf was ook al enige tijd in gesprek met partijen om het bedrijf te verkopen. Dat is echter niet gelukt.

Eerder gingen ook al Dixons, iCentre, IT’s, Harense Smid, IT’s, Micro Elektro, MyCom en Paradigit failliet. Voor Modern.nl is het de tweede keer dat de webwinkel ten onder gaat.