1 min

Tags in dit artikel

, ,

Cisco’s CEO John Chambers heeft een brief aan de Amerikaanse president geschreven, waarin hij onder andere stelt dat zijn bedrijf niet goed kan functioneren door de praktijken van inlichtingendienst NSA.

Onlangs werd bekend dat de NSA netwerkapparatuur voorzag van extra hardware om activiteit af te kunnen luisteren. Deze praktijken zijn zeer schadelijk voor de Amerikaanse industrie, vindt Chambers. Het vertrouwen in Amerikaanse producten zakt steeds verder weg nu blijkt dat de NSA zichzelf op grote schaal ongevraagd toegang verschaft tot de systemen van bedrijven en consumenten.

Cisco kan op deze manier niet functioneren, beweert de CEO van het bedrijf in een brief naar de Amerikaanse president. "We kunnen op deze manier niet werken, onze klanten vertrouwen op ons dat we producten van de bovenste plank leveren." Uit de meest recente kwartaalcijfers van Cisco bleek al dat sommige bedrijven hun bestellingen hadden bevroren nadat bleek dat de NSA afluisterapparatuur in Cisco-producten inbouwde.

Chambers roept President Obama dan ook op om strenge gedragsregels op te stellen voor de Amerikaanse inlichtingendiensten, zodat duidelijk is wat deze partijen wel en niet kunnen doen.