1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De markt voor wearables zal de komende jaren naar verwachting een fikse groei doormaken en Intel zou daar graag van profiteren. Om die reden trekt de chipbakker nu een bedrag van meer dan 1 miljard euro uit om goede ideeën voor wearables te financieren.

Dat de markt voor wearables de komende jaren nog aanzienlijk kan groeien lijkt vrijwel zeker. Daarvoor is echter niet alleen de benodigde technologie vereist, er zijn ook goede ideeën nodig om die technologie te benutten. Om concurrent ARM bij te kunnen benen gaat Intel op zoek naar deze goede ideeën.

Met Make it Wearable is Intel van plan om verschillende ideeën voor wearables te belonen met prijzengeld. De tien finalisten kunnen rekenen op prijzengeld van 50.000 dollar, de beste drie ideeën krijgen daarbovenop nog eens 100.000, 200.000 of 500.000 dollar. Intel zal naar eigen zeggen ook voorzien in intensieve begeleiding om de ideeën van de grond te krijgen.

Vrijwel alle geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor Make it Wearable. Wel zullen deelnemers een zakelijk voorstel, een doelgroep, een propositie en andere zaken moeten verzorgen. Meer informatie kan verkregen worden op de website van Intel.