1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel heeft een prijsvraag voor de ontwikkeling van een wearable afgesloten met de keuze van de finalisten. De eerste finalist is Nixie, een draagbare drone die bij ingebruikname foto’s en video’s van zijn eigenaar kan maken.

De prijsvraag van Intel werd medio 2014 uitgeschreven, de chipbakker had 1,4 miljoen dollar uitgetrokken voor goede ideeën voor wearables. De wearables werken met de Edison-chip van Intel.

De eerste finalist in deze wedstrijd is Nixie. Als Nixie niet gebruikt wordt, is het een -wellicht wat vreemde- armband, maar bij activatie kan de wearable in de lucht worden gegooid en foto’s en video’s van de gebruiker maken. Daarna komt Nixie weer terug en kan hij weer aan de pols worden bevestigd.

Op dit moment is Nixie slechts een delicaat prototype en is het nog onduidelijk of en wanneer er ooit een winkelversie van zal komen. Dat zal ook afhankelijk zijn van de uitkomst van de prijsvraag die Intel heeft uitgeschreven.

De winnaar van de Make It Wearable-wedstrijd wordt op 3 november bekendgemaakt. Team Nixie is hoe dan ook alvast verzekerd van een prijs van 50.000 dollar.