2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Apple en Samsung hebben een gezamenlijke verklaring afgegeven aan technologiewebsite The Verge waarin staat te lezen dat beide partijen alle patentrechtszaken laten vallen behalve de al lopende rechtszaken in de Verenigde Staten.

Na drie jaar ruzie maken en elkaar voor de rechter slepen hebben Apple en Samsung besloten nu alle rechtszaken buiten de Verenigde Staten te laten vallen. Het gaat hierbij dus niet om een schikking of een licentie op elkaars patenten, maar meer een staakt het vuren. In de Verenigde Staten blijven de zaken wel gewoon lopen, daar won Apple in eerste instantie en moest Samsung ongeveer 1 miljard dollar aan schadevergoeding aan Apple betalen, in hoger beroep werd deze boete echter teruggedraaid en moest Samsung nog 119,6 miljoen dollar betalen maar moest Apple ook 158.400 dollar betalen aan Samsung.

Deze zaak ligt echter nog steeds bij de rechter voor wederom een hoger beroep. De vraag is nog even hoe dat af loopt maar tot op heden is er in deze zaak nog geen verkoopverbod opgelegd voor producten van een van de bedrijven. Of dat nog gaat gebeuren is ook maar de vraag en aangezien ook deze rechtszaak al even loopt bestaat de kans dat de producten tegen die tijd dermate verouderd zijn dat een verkoopverbod geen nut meer heeft. In het ergste geval moet een van de bedrijven nog een fikse schadevergoeding betalen, maar ook dat is voor deze bedrijven niet zo’n probleem.

De uiteindelijk winnaars van al deze patentrechtszaken zijn de advocatenkantoren die door beide partijen zijn ingehuurd, zij hebben flink wat uren kunnen declareren en ongetwijfeld goed geld verdiend.