Samsung heeft voor 200 miljoen dollar het bedrijf SmartThings overgenomen. Het overgenomen bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van producten voor huisautomatisering en werd slechts twee jaar geleden opgericht.

De overname van SmartThings hing al even in de lucht. Ongeveer een maand geleden meldde Techzine al dat Samsung en SmartThings acquisitiegesprekken hielden, dat blijkt inderdaad ook het geval te zijn geweest. Inmiddels zijn de gesprekken afgerond en is de overname publiekelijk gemaakt.

SmartThings werd in 2012 opgericht en heeft inmiddels ongeveer 55 medewerkers, werkzaam in Washington DC, San Francisco en Minnesota. Het bedrijf slaagde erin om de wirwar van standaarden van fabrikanten te overstijgen, middels een apparaat dat als hub dient kunnen allerlei geautomatiseerde huishoudelijke producten met elkaar communiceren. Doordat fabrikanten momenteel hun eigen standaarden hanteren is dat veelal onmogelijk zonder SmartThings’ producten.

Met SmartThings aan boord denkt Samsung grote stappen te kunnen zetten in huisautomatisering. Alex Hawkinson, CEO van SmartThings, meldt: []"Onder de gelederen van Samsung zullen we in staat zijn om meer fabrikanten en ontwikkelaars aan te sluiten op de oneindige mogelijkheden van het Internet of Things."[/i]

Het hoofdkantoor van SmartThings zal verhuizen naar Palo Alto in Californië, waar het Samsung Open Innovation Centre is gesitueerd.