Het nieuwe album van U2 dat Apple gratis weggaf en automatisch op de systemen van iTunes-gebruikers plaatste, valt niet bij iedereen in de smaak. Om het album te verwijderen is nu een simpel hulpmiddel uitgebracht.

Vorige week dinsdag presenteerde Apple de iPhone 6, iPhone 6 Plus en Apple Watch. Om de show af te sluiten kwam U2 op het podium om de nieuwe single te spelen en bekend te maken dat de 500 miljoen iTunes-gebruikers hun nieuwe album Songs of Innocence gratis zouden ontvangen. Dat album werd echter automatisch en zonder expliciete toestemming van de gebruikers direct op alle systemen geplaatst en dat stoot sommige mensen tegen de borst.

Om Songs of Innocence met één klik te kunnen verwijderen heeft Apple een tool gemaakt. Daarmee kan de automatische aankoop ongedaan worden gemaakt en worden de muzieknummers uit de iTunes-bibliotheek verwijderd.

Mensen die gebruikmaken van de tool hebben nog tot 13 oktober de tijd om zich te bedenken en het album alsnog gratis binnen te hengelen, de actie loopt op die dag op zijn eind. Om het album te verwijderen volg je deze link.