1 min

Apple en U2 hebben een rijke gezamenlijke geschiedenis en waarschijnlijk wordt daar in de komende jaren nog een hoofdstuk aan toegevoegd. Het Amerikaanse bedrijf en de Ierse band werken volgens TIME samen aan een nieuw bestandsformaat dat de verkoop van digitale muziek een duw in de rug moet geven.

Zanger Bono heeft tegenover TIME aangegeven dat er wordt gewerkt aan een nieuw formaat waarbij de consument wordt aangemoedigd om losse nummers en hele albums te kopen. Het doel is niet alleen om U2 zelf te helpen, maar ook andere artiesten.

Zonder verdere informatie is het zo goed als onmogelijk te voorspellen welke kant Apple en U2 op willen, maar het is een feit dat de verkoop van muziek afneemt door de opkomst van streaming. Apple heeft hier zelf ook een aandeel in met iTunes Radio en Beats Music.

U2’s manager gaf vorige week al aan dat de band manieren zoekt om voor een verbondenheid met muziek te zorgen, daarbij werd gesuggereerd dat de toevoeging van een muziekvideo en songteksten tot de mogelijkheden hoort.