1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft op zijn blog bekendgemaakt dat het de prijzen voor de Google Cloud compute engine met 10 procent heeft verlaagd. Hierdoor wordt het voor applicatie-ontwikkelaars die gebruik maken van Google’s Cloud weer wat goedkoper om taken uit te voeren.

Het is een trend aan het worden dat bedrijven hun IT-activiteiten zoveel mogelijk naar de cloud verplaatsen. Welke cloud is alleen de vraag en het prijskaartje geeft dan toch vaak de doorslag. De grootste spelers houden dan ook een prijzenoorlog door om de beurt hun prijzen te verlagen. Vandaag is het Google dat besloten heeft zijn prijzen met 10 procent te verlagen voor de compute engine.

Op de Google Cloud kunnen bedrijven hun apps bouwen zonder zich zorgen te maken over de infrastructuur en de vraag of ze wel voldoende opslagcapaciteit of rekenkracht hebben. De Google Cloud is namelijk in staat om automatisch mee op te schalen. De prijzen van de compute engine is de rekenkracht van de Google Cloud en hoe zwaarder die belast wordt des te meer er betaald moet worden. Dat Google deze prijzen nu met 10 procent heeft verlaagd is dan ook zeer gunstig voor de bedrijven die er gebruik van maken.