1 min

Uit metingen van Allestoringen.nl blijkt dat de ING wereldwijd gezien mag worden als de bank met de meeste storingen. Nederlandse banken zijn sowieso bovenmatig aanwezig in deze telling.

Allestoringen meet in 27 landen storingen op basis van meldingen op sociale media en brengt deze meldingen vervolgens per bedrijf in kaart. Als er plots veel meldingen zijn, kan gesproken worden van een storing. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen kleine en grote storingen.

Gezamenlijk hadden Nederlands drie grootste banken in het afgelopen jaar 132 dagen storing en daarmee heeft ons land de zeer twijfelachtige eer om de koppositie in te nemen. Het aantal storingen van Groot-Brittannië, nummer twee op de lijst, is met 36 storingsdagen bijna viermaal zo laag als dat van Nederland. De top vijf wordt verder gevuld door Brazilië, Duitsland en Australië met respectievelijk 30, 14 en 12 storingsdagen. België is met 2 storingsdagen op de achtste plaats geëindigd.

Wereldwijd gezien vullen ING, Rabobank en ABN Amro de topdrie van banken met de meeste storingen. ING was verantwoordelijk voor 48 grote storingen, in totaal waren er 196 storingen geteld. Het lijkt ook niet bepaald beter te gaan; in vergelijking met vorig jaar is het aantal storingen met 221 procent gestegen.

Destijds was Rabobank de partij met de meeste storingen, die jaar had deze bank 45 grote storingen op een totaal van 137 storingen, ook dit is een stijging van 108 procent. Ook ABN Amro zit met 135 storingen zo’n 160 procent in de lift.