1 min

Gedurende 2013 was de Rabobank het vaakst niet bereikbaar onder de Nederlandse banken, dat blijkt uit cijfers van Allestoringen. Gemiddeld genomen was er elke 5,5 dagen sprake van een storing.

Op 66 dagen was er bij de Rabobank sprake van een of meerdere storingen in 2013. De ING deed het maar iets beter met 61 dagen met storingen. ABN Amro hield het op 52 storingsdagen, maar de SNS Bank steekt er met kop en schouders bovenuit, deze bank had slechts op 10 dagen last van een storing. Betalingsdienst iDeal had gedurende 46 dagen last van storingen.

Van alle storingen die in 2013 plaatsvonden bij banken, gebeurde dit in ongeveer eenderde van de gevallen in de maand april. In die maand was er sprake van grote DDOS-aanvallen op zowel de banken als iDeal, waardoor er regelmatig ernstige storingen plaatsvonden. Vooral de ING was destijds een groot slachtoffer.

In een reactie laat de Rabobank weten dat het in 2013 een beschikbaarheid van 99 procent heeft gerealiseerd. In december was dat zelfs 99,65 procent. Wel vindt de bank het vervelend dat de klanten niet altijd via het internet hun financiële zaken kunnen regelen.

In vergelijking met andere landen spannen de Nederlandse banken de kroon met het aantal storingen, volgens Tom Sanders van Allestoringen, dat in 25 landen storingen in kaart brengt.