De BBC heeft onderzoek gedaan naar de werkomstandigheden in Chinese fabrieken waar Apple-producten worden geproduceerd. Volgens de Britse omroep worden de werknemers daar nog steeds uitgebuit, de omroep heeft videobeelden gemaakt van de werkomstandigheden in China.

In de beelden is te zien hoe werknemers oververmoeid zijn en in slaap vallen tijdens het werk en hoe veiligheidsvoorschriften worden omzeild Zo worden ID-kaarten in beslag genomen door Pegatron, worden er veel meer dan de door Apple voorgeschreven 60 uur per week gewerkt en worden formulieren vervalst. Zo moeten alle werknemers een medische test doorlopen waarbij de antwoorden op de vragen worden voorgelezen. Ook wordt werknemers zogenaamde de keuze geboden waarbij ze kunnen aangeven of ze wel of niet staand werk mogen doen, daarbij wordt duidelijk vermeld dat je niets mag aanvinken waarin je iets weigert.

Dit alles is te zien in de verborgen videobeelden die de BBC heeft gemaakt. Het laat zien dat hoewel Apple steeds verklaard de werkomstandigheden te verbeteren en controles uit te voeren. De Chinezen inmiddels methodes hebben gevonden om die te omzeilen en toch het personeel uit te buiten. In hoeverre Apple hiervan op de hoogte is, is moeilijk in te schatten.

Apple heeft in elk geval gereageerd door te stellen dat ze er alles aan doen om de werkomstandigheden te verbeteren en dat ze meer doen dan welk bedrijf ook ter wereld. Apple zet zich in voor een veilige en eerlijke werkomgeving. Apple wilde tegenover de BBC niet reageren, maar het bedrijf zal ongetwijfeld een onderzoek in stellen naar de beelden die de BBC heeft gemaakt.

In 2010 kwam Apple ook al zeer negatief in het nieuws vanwege de slechte werkomstandigheden, mensen hebben toen zelfmoord gepleegd omdat ze zoveel moesten werken in de Apple-fabrieken. Inmiddels zou er al veel verbeterd zijn, maar de reportage van de BBC toont aan dat er nog steeds voldoende ruimte voor verbetering is.