De luxe Deense televisie- en audiofabrikant Bang & Olufsen zou zichzelf in de etalage hebben gezet, dat melden verschillende internationale media. Het bedrijf zelf weigert de berichtgeving te bevestigen, maar eerder deze maand zei de CEO van het bedrijf, Ole Anderson, dat het bedrijf te klein was om zelfstandig te blijven.

Of er al gegadigden zijn om het luxemerk in te lijven is onduidelijk, maarde aandelen van Bang & Olufsen zijn ineens duidelijk in de lift. Het bedrijf blinkt uit het maken van bijzondere hoogwaardige televisie en audiosystemen, maar daar hangt ook wel een stevig prijskaartje aan.

Voor veel grote elektronica fabrikanten kan Bang & Olufsen dan ook een goede aanvulling zijn. Het Deense merk zou vooral veel last hebben van de grote Aziatische fabrikanten die flink inzetten op nieuwe technologieën. Het ligt dan ook voor de hand dat een van die partijen het luxemerk zal overnemen.

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren al enkele grote wijzigingen doorgevoerd, zo is het bedrijf ook goedkopere producten gaan maken om nieuwe jonge klanten aan te trekken en de verkopen te laten stijgen. Daarnaast heeft het bedrijf geprobeerd om voet aan de grond te krijgen in China. Dat is echter niet extreem succesvol geweest want de verkopen zijn het afgelopen jaar opnieuw teruggelopen.