Volgens Reuters denkt Sony serieus na over de verkoop van de divisies die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van smartphones en televisies. Ook een samenwerking met een ander bedrijf behoort tot de mogelijkheden. Het Japanse bedrijf weet al jarenlang geen winst meer te maken en verkocht in 2014 al de afdeling die VAIO-computers maakt.

Sony moet in de komende jaren mogelijk moeilijke keuzes maken om weer winstgevend te worden. Momenteel wordt volgens Reuters serieus overwogen om verscheidene divisies van de hand te doen. Het gaat daarbij specifiek om de afdelingen die Bravia-televisies en Xperia-smartphones en tablets maken. Sony zou echter ook een uitkomst zien in een samenwerking met een ander bedrijf.

Ook dit jaar verwacht Sony weer een fors verlies te moeten noteren. Onder de leiding van CEO Kazuo Hirai moest het bedrijf al zesmaal de financiële cijfers naar beneden bijstellen, voor het financiële boekjaar dat eindigt in maart wordt gerekend op een verlies van omgerekend 1,7 miljard euro.

"Geen enkele bedrijfstak bestaat voor eeuwig. Elk onderdeel moet inzien dat Sony zich kan terugtrekken van markten," zegt een bron van Reuters. Dat Sony bereid is om zich van gerenommeerde markten terug te trekken is al duidelijk: begin 2014 verkocht het bedrijf de afdeling die VAIO-computers maakt aan een Japanse investeringsmaatschappij.