Spotify heeft besloten de dienst toch maar niet beschikbaar te maken in Rusland, het bedrijf wilde eigenlijk in de eerste helft van dit jaar de Russische markt gaan veroveren. De reden voor het annuleren van de Russische lancering heeft te maken met de wetgeving in Rusland en de huidige economische situatie.

Het internet is Rusland wordt steeds verder aan banden gelegd en van internetvrijheid is absoluut geen sprake meer. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om een internetdienst in Rusland van de grond te krijgen. Daarnaast is de economische situatie op dit moment ook niet rooskleurig, door de Europese sancties verliest de Roebel steeds meer waarde en is de munt redelijk onstabiel.

Voor Spotify zijn dit voldoende reden om af te zien van een lancering in Rusland, het plan om de Russische markt te veroveren is afgeblazen, dat wil natuurlijk niet zeggen dat Spotify nooit beschikbaar gaat komen in Rusland, maar dit jaar waarschijnlijk niet, voorlopig staat Rusland bij Spotify weer in de ijskast.

Door het besluit om Rusland te laten voor wat het is zit Alexander Kubaneishvill nu zonder werk, hij is nog wel in dienst bij Spotify en hij zou de Russische tak van het bedrijf gaan leiden, maar hij kan nu niet veel meer doen. De kans is dan ook aanwezig dat hij binnenkort op zoek moet naar een nieuwe uitdaging.