1 min

Spotify heeft maar liefst 75 miljoen euro opgehaald bij private investesters. Door deze injectie wordt de waarde van het bedrijf geschat op 750 miljoen euro. De online muziekdienst zal het geld gaan gebruiken om uit te breiden naar meer landen en nieuwe diensten toe te voegen aan het programma.

Zo zou onder andere Kleiner Perkins Caufield & Byers in Spotify stappen. Deze partij is naar verluidt een van de bekendste investeerders in Silicon Valley. Ook het Russische DST Globel financiert Spotify. DTS Globel stak eerder ook al geld in Facebook en Groupon. Naast deze twee investeerders zorgen nog verschillende andere bedrijven samen totaal voor een investering van 75 miljoen euro.

Met Spotify kan online muziek worden geluisterd naar zelf gemaakte playlists, Spotify beschikt over zo’n beetje alle muziek van de afgelopen 50 jaar. Wanneer een gebruiker gratis van de muziekdienst gebruik maakt, is de voorwaarde dat er ook reclame zal worden afgespeeld en er maximaal 20 uur per week kan worden geluisterd. Wanneer er een abonnement wordt afgesloten, verdwijnen deze advertenties en tijdslimiet. In Europa telt Spotify al meer dan tien miljoen gebruikers en wordt gezien als een directe concurrent van iTunes. Spotify is momenteel echter nog niet op de Amerikaanse markt actief, wellicht dat dit met de investering van 75 miljoen euro nu gaat veranderen.