1 min

De Britse chipmaker ARM heeft het Nederlandse beveiligingsbedrijf Offspark overgenomen. Offspark is de ontwikkelaar van PolarSSL, een beveiligingsmethode die speciaal is ontworpen voor de Internet of Things (IoT).

De bedrijven hebben niet gemeld hoeveel geld er met de overname is gemoeid. Wel is de overname redelijk logisch als je naar de toekomst kijkt. Steeds meer apparaten worden de komende jaren voorzien van internet. Van auto’s tot wasmachines, ovens, koelkasten, etcetera. Alles krijgt de komende jaren een internetconnectie zodat apparaten van afstand benaderd en aangestuurd kunnen worden. ARM wil hier met zijn chips een grote rol in spelen, wat echter niet onderschat moet worden is de beveiliging van deze apparaten. Op het moment dat je apparaten aan het internet koppelt moet er ook over beveiliging nagedacht worden want theoretisch gezien kunnen ze dan ook gehackt worden.

Dat ARM ervoor kiest om een bedrijf over te nemen dat gespecialiseerd is in het beveiliging van Internet of Things (IoT) is dan ook logisch. De beveiliging moet op elke niveau goed geregeld zijn en het begint dan ook met de chips. Het mooiste zou zijn als we straks niet afhankelijk hoeven te zijn van de beveiliging van de wasmachine- of vaatwasserfabrikant. Deze bedrijven kunnen in veel gevallen hele mooie witgoed-apparaten maken, maar van internet en beveiliging hebben ze totaal geen kennis.