Bij het sluiten van de beurzen gisteren in New York heeft Apple een nieuw record behaald. Het bedrijf is nu ruim 700 miljard dollar waard en daarmee is het het eerste bedrijf ter wereld dat die mijlpaal bereikt heeft. Het bedrijf wist het afgelopen kwartaal een enorme omzet en winst te boeken en dat draagt enorm bij aan de goede beurskoers.

Het gaat de laatste jaren erg goed met Apple, het bedrijf weet steeds meer producten te verkopen en de beurskoers blijft maar stijgen. Het afgelopen kwartaal was Apple’s beste kwartaal ooit, de omzet en winst waren zo hoog dat het bedrijf daarmee alle records wist te breken. Niet alleen de eigen records werden gebroken, er is wereldwijd nog nooit een bedrijf geweest dat zoveel winst wist te maken in drie maanden tijd.

Deze goede kwartaalcijfers zorgen er ook voor dat de beurskoers van Apple omhoog gaat en de waarde van het bedrijf stijgt. Gisteren werd een nieuwe mijlpaal behaald toen bij het sluiten van de beurs de waarde van Apple stond op 710,7 miljard dollar. Daarmee is Apple het eerste bedrijf dat meer waard is dan 700 miljard dollar.

Apple weet vooral in China veel iPhones te verkopen en dat stemt de analisten en handelaren positief dat de resultaten van Apple voorlopig goed zullen blijven. Daarnaast gaat Apple binnenkort de Apple Watch op de markt brengen en de verwachtingen daarvan zijn ook erg hoog. De Apple Watch zal het eerste echt nieuwe product zijn dat Apple op de markt brengt onder leiding van Tim Cook. Alle producten die Apple op dit moment voert zijn allemaal nog door Steve Jobs geïntroduceerd.