Google organiseert zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, Google I/O, dit jaar op 28 en 29 mei. Tijdens Google I/O worden ontwikkelaars bijgepraat over de ontwikkelingen bij Google en waar ze in de nabije toekomst apps en diensten voor kunnen gaan ontwikkelen. Daarnaast is Google I/O al vaak het podium geweest van de introductie van nieuwe grote diensten.

Google I/O begint altijd met een openingskeynote die vaak erg lang duurt, twee a drie uur is zeker geen uitzondering bij Google. Tijdens deze keynote worden meestal de belangrijkste aankondigingen gedaan en nieuwe producten of grote updates getoond. Vaak doen we daar op Techzine live-verslag van.

Google I/O wordt dit jaar ongeveer een maand eerder gehouden dan in 2014, vorig jaar vond Google I/O plaats op 25 juni. Dit jaar heeft Google gekozen voor 28 en 29 mei en vanaf 17 maart kan je je inschrijven om Google I/O bij te wonen. Google zal onder alle inschrijvingen vervolgens een loting houden om te bepalen wie er wel en niet mogen komen. Mocht je tot de gelukkige behoren die wordt uitgeloot, houdt dan wel rekening met een forse prijs voor het toegangskaartje en uiteraard de reis- en verblijfkosten. Vorig jaar vroeg Google 900 dollar voor een toegangskaartje.

Google I/O wordt altijd georganiseerd in Silicon Valley dus bovenop de kosten voor het toegangskaartje moet je ook nog een vlucht naar San Francisco boeken en een aantal hotelovernachtingen. Daar krijg je wel twee hele interessante dagen voor terug, waarin je nieuwe producten of updates van bestaande producten te zien krijgt. Ook geeft Google trainingen aan ontwikkelaars hoe ze nog makkelijker apps of extensies voor Google-diensten kunnen ontwikkelen. Tot slot zijn er natuurlijk de goodies, elke deelnemer aan Google I/O krijgt een goodiebag met daarin enkele nieuwe producten. Dit kan van alles zijn, een smartphone, tablet, Chromebook of een ander apparaat wat Google op de markt gaat brengen.

Lees meer