1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Netflix maakt zelf helaas geen cijfers bekend over het aantal abonnees dat ze in elk land hebben. Toch zijn er marktonderzoeksbureaus die dat uitzoeken. IHS heeft uitgezocht dat Netflix in Nederland 940.000 betalende abonnees heeft, dat komt neer op 5,6 procent van de Nederlanders.

Netflix doet het zeker niet onaardig in Nederland, zeker niet als je je bedenkt dat de dienst pas 1,5 jaar beschikbaar is in Nederland. Netflix is het populairst in Noordwegen daar hebben 17,9 procent van de inwoners een abonnement gevolgd door Denemarken met 14 procent en dan pas de Verenigde Staten met 11,7 procent. Qua absolute aantallen is Netflix het populairst in de Verenigde Staten aangezien het daar 37,7 betalende abonnees heeft en dat is meer dan alle betalende abonnees buiten de Verenigde Staten.

In deze aantallen zijn alleen betalende abonnees meegenomen, niet het aantal proefabonnementen of kijkers. Veel mensen delen ook hun Netflix-abonnement waardoor er meerdere kijkers per account zijn.

Netflix is echter nog steeds bezig met een flinke opmars. Afgelopen najaar zijn België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland toegevoegd. Het bedrijf wil de komende jaren uitbreiden nog veel meer landen. Hoe groter het bedrijf wordt hoe beter het in staat is om contracten te sluiten met filmmaatschappijen voor het afnemen van content. Daardoor zal het aanbod steeds beter worden en het aantal abonnees waarschijnlijk ook verder toenemen.

Wel heeft het bedrijf steeds meer last van de concurrentie van PopcornTime. Een app die films en series toont vanuit illegale bronnen.