1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , , , ,

Het mobiele netwerk van T-Mobile is net als bij veel andere providers verdeeld over een aantal banden. Het oude gsm-netwerk met 2G-verbindingen maakt nu gebruik van de 900MHz- en 1800MHz-banden, doordat het gebruik van dit netwerk sterk terugloopt heeft T-Mobile besloten de 900MHz-band te gaan inzetten voor het 3G- en 4G-netwerk.

De 900MHz-band is een redelijk lage frequentie en daardoor zeer geschikt voor dekking binnenshuis en om grote afstanden te overbruggen. Nu er bijna geen mobiele telefoons meer gebruikt worden die slechts een 2G-verbindingen ondersteunen kan T-Mobile zijn netwerk anders gaan indelen. Het bedrijf blijft de 1800MHz-band gebruiken voor het gsm-netwerk, maar de 900 MHz-band wordt straks ingezet voor het 3G- en 4G-netwerk.

Het gevolg zal zijn dat de kleine groep gebruikers die nog gebruik maakt van 2G of gebruikers die daarop terugschakelen om accuduur te besparen straks slechter bereik zullen hebben. De meeste klanten hebben echter al jarenlang een toestel dat minimaal 3G ondersteund en voor hen zal het bereik juist verbeteren.