1 min

Vorige week schreven we over het Kickstarter-project van de beamer met een lampfitting. Inmiddels is duidelijk dat het financieringsdoel bij Kickstarter ruimschoots is gehaald. De Nederlanders die het project starten hadden een financiering nodig van 200.000 dollar en de teller staat inmiddels op meer dan het dubbele.

Het Kickstarter-project van Beam heeft de eerste fase gehaald. Het financieringsdoel is gehaald en nu is het aan de Nederlandse bedenkers om het product af te maken en in productie te nemen zodat de mensen die een Beam hebben gekocht ook hun eindproduct gaan krijgen.

Verwacht wordt dat de eerste Beams in oktober van dit jaar verzonden gaan worden naar de donateurs van dit project. De Beam beschikt over een LED Pico Projector met een resolutie van 854 x 480 pixels en kan op elk vlak oppervlak worden gericht. Zo kan je hem bijvoorbeeld boven je tafel hangen door de lamp te vervangen door de Beam. Aangezien de Beam ook beschikt over 12 LED-lampen kan je ook nog steeds je tafel verlichten.

[videohttps://www.youtube.com/watch?v=9SDxKckEN7g[/video]
In de beam zit verder ook nog een 1,3 GHz dualcore-processor verwerkt met 8GB aan opslagcapaciteit en een aangepaste Android-versie. Hierdoor kan je eenvoudig je video’s naar de Beam streamen. De Beam beschikt ook over twee speakers van elk 2 Watt om geluid af te spelen. De fitting van de Beam maakt gebruik van E26/E27.