Op Kickstarter is een nieuw project verschenen van een groep Nederlanders. Ze willen een beamer op de markt brengen met een lampfitting. Je draait de beamer dus in een fitting en vervolgens kan je Android-apps weergeven met de beamer of je favoriete Netflix-serie kijken op tafel of je muur.

Volgens de bedenkers van Beam, zo heet de beamer, is het een unieke technologie waarvoor ze inmiddels een patent hebben aangevraagd. Het idee is dat je beam los kan gebruiken door deze in een lampfitting te draaien waar je normaal een gloeilamp in draait. Of via een kabel met een fitting aan het uiteinde.

Het project heeft 200.000 dollar nodig om te slagen en tot dusver is er bijna 65.000 dollar opgehaald, het project heeft echter nog 33 dagen te gaan, dus de kans lijkt redelijk groot dat het project gaat slagen. Mocht je interesse hebben in Beam, dan kan je door het project te steunen voor 369 of 399 dollar een van de eerste zijn met een Beam.

Hoewel Beam gaat draaien op Android zou er wel ondersteuning zijn voor AirPlay van Apple maar ook voor Miracast van Intel. Hierdoor biedt Beam voldoende mogelijkheden om content te streamen.

Beam beschikt over een LED Pico Projecter met een resolutie van 854 x 480 pixels, daarin zitten 12 LED-lampen verwerkt die minimaal 20.000 uur kunnen branden. Verder kan de lamp ongeveer 100 lumen aan licht genereren. In de Beam is verder een 1,3 GHz dualcore processor verwerkt, 8GB aan opslagcapaciteit twee speakers van elk 2 Watt, Wifi B/G/N en Bluetooth 4.0. De lampfitting is een E26/E27.

Tot slot zal Beam werken met een "IF, THEN"-principe of het dat zelf ontwikkeld of gebruik maakt van IFTT is niet helemaal duidelijk.